Haber

Kayışoğlu: Vatandaşın tercihine saygı duyuyoruz

Gürhan ADANA – Yenişehir Memleketi / BURSA (IGFA) –Millet İttifakı üyesi siyasi partilerin İlçe Başkanları ile ziyaretlerde bulunan CHP Bursa Milletvekili Nurhayet Altaca Kayışoğlu, yaptığı açıklamada, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerde yaşadıkları sıkıntıların bir kısır döngüye dönüştüğünü söyledi.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Yenişehir’in Ifce, Köprühisar, Terziler, Süleymaniye ve Selimiye köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Kayışoğlu’nun seçim gezisine CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse, UYGUN Partisi İlçe Başkanı Ercan Özel, DEVA Partisi İlçe Başkanı Çetin Şen, Saadet Partisi İlçe Başkanı Adem Beyazıt ve partililer katıldı.

İzlenimlerini anlatan Kayışoğlu, tarım bölgesi olan ilçenin yıllardır bir kısır döngü içinde olduğunu söyledi.

Her hasat döneminde çiftçinin maliyetlerin yüksekliği ve satış fiyatlarının yetersizliğinden muzdarip olduğunu belirten Kayışoğlu, “Çözüm kendi ellerinde ve tarımda uygulanacak milli bir politika ile çiftçi işine devam edebilir. Kalıcı çözüm ile yaşam belirlenebilir” dedi.

Kayışoğlu şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu uzun zamandır taban fiyatın maliyet artı makul kâr olacağını, işin çiftçide kalması halinde devlet tarafından alınacağını söylüyor. Yine, Mazot ve gübre masraflarının yarısı devlet tarafından karşılanacak, tarımda çalışan kadın ve gençlerin sigorta primleri devlet tarafından ödenecek, her köyde imam olacak.Öğretmen olarak ziraat teknikerleri ve veterinerler atanacak. ve köylerin boşalmaması için köy okulları açılacak. Seçim çiftçidir. Ya koltuğunu ve kaynaklarını kaybetmemek için hükümetin yarattığı suni gündem içinde boğulacak ya da Kılıçdaroğlu’nu tercih ederek başarılı olacaktır. Tercihine saygı duyuyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu