Haber

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: İsrail’in karakteri bilinen bir soykırım girişimidir

Dünya Etnospor Konfederasyonu Lideri Erdoğan Necmettin Bilal Erdoğan, “İsrail’in böyle bir soykırıma kalkışması İsrail’in karakterini bilenler için sürpriz olmadı. Ama mesele artık İsrail değil. Konu tüm insanlığın vicdanı haline geldi. Bunlar Dünyada barışın ve insan haklarının tesis edilmesinden sorumlu olduklarını iddia eden “Uluslararası kurumların çökmesi meselesi haline geldi” dedi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Türkiye’nin yardımıyla Ankara’ya getirilen Filistinli hastalar ve Gazzeli öğrenciler için Ankara Filistin Toplantısı düzenlendi. Ankara Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü’nde düzenlenen toplantıya çok sayıda Filistinli davetli katıldı. Toplantıya katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Lideri Bilal Erdoğan, Filistinli konuklarla bir araya geldi.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

“Sizler, İsrail Nazizminin doğrudan hedef aldığı soykırıma maruz kalan büyük, kahraman Filistinli kardeşlerimizsiniz. Türkiye olarak bir yandan bu İsrail zulmüne son vermek için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde girişimlerimizi sürdürüyoruz, diğer yandan da bu İsrail zulmünün sona erdirilmesine yönelik girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bir yandan da Filistinli kardeşlerimizin yaralarını sarmak için onların yanında olmaya çabalamaya devam ediyoruz.Biz İsrail, İsrail’in ne kadar zalim olduğunu zaten biliyorduk.İsrail’in nasıl hem Apartheid rejimi hem de Nazi rejimi haline geldiğini zaten konuşuyorduk. Dolayısıyla İsrail’in böyle bir soykırım girişiminde bulunması, İsrail’in karakterini bilenler için sürpriz olmadı. Ama sorun artık İsrail değil. Sorun artık İsrail değil. “Tüm insanlığın vicdanı haline geldi. Dünyada barışı ve insan haklarını tesis etme misyonuna sahip olduğunu iddia eden uluslararası örgütlerin çökmesi sorunu haline gelmiştir.”

Öte yandan Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç, Ankara Filistin Toplantısı’na katıldı. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu