Ekonomi

Borsa İstanbul günü rekorlarla tamamladı

BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa nazaran 15,17 puan artarken, toplam süreç hacmi 120,7 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,39 paha kaybederken, holding endeksi yüzde 1,91 bedel kazandı.

Sektör endeksleri ortasında en fazla kazandıran yüzde 6 ile madencilik, en çok gerileyen ise yüzde 2,90 ile kimya, petrol, plastik oldu.

ABD iktisadı, yüksek faiz oranları ve enflasyona karşın bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 2,9’lik büyüme kaydederek beklentileri aştı.

Yatırımcının gözü kulağı Fed’de

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Lideri Jerome Powell’ın bugün Brooking Enstitüsü’nde yapacağı konuşma öncesi global hisse piyasalarında müspet bir seyir izlendiğini tabir etti.

Para piyasalarında Fed’in, aralık ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesine yüzde 68 ile daha yüksek ihtimal veriliyor.

Avro Bölgesi’nde enflasyon artış suratının yavaşladığına işaret eden analistler, bu gelişme sonrası Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinden gelecek açıklamaların takip edileceğini söyledi.

Yarın Japonya Merkez Bankası (BoJ) Lideri Haruhiko Kuroda’nın açıklamaları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özetinin takip edileceğini belirten analistler, veri gündeminde, yurt içinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi PMI, Avro Bölgesi’nde işsizlik oranı, ABD’de şahsî gelir ve harcamalar başta olma üzere ağır data gündeminin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.000 puanın direnç, 4.900 ve 4.840 düzeylerinin takviye pozisyonunda bulunduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu