Haber

Beşar Esad’dan 14 Mayıs açıklaması: Türkiye’nin iç siyasetine karışmıyorum, kimin kazanacağı umurumda değil

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da yarın Türkiye’de yapılacak seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Beşar Esad, seçimlerin galibiyle ilgilenmediğini belirtti.

“SEÇİMLERDE KİMİN KAZANACAĞIYLA İLGİLENMİYORUM”

Esad, “Suriye’den tamamen çekilmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmem mümkün değil. Türkiye’nin tüm güçleri Suriye’den çekilmeli ve bu çekilme tam olmalı. Türkiye’nin iç siyasetine karışmıyorum ve kiminle ilgilenmiyorum. Benim için önemli olan, seçilen kişinin Suriye ile iyi ilişkiler kurması, ilişkileri geliştirmesi ve Suriye’den çekilmesidir.” terimleri kullandı.

“GERİ ÇEKİLMEDE DİRENİYORUZ”

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Türkiye, Rusya, İran ve Suriye dışişleri bakanları dörtlü bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Suriye’nin asıl amacının topraklarında Türk güçleri de dahil olmak üzere her türlü yasadışı askeri varlığına son vermek olduğunu belirtti. Mikdad, “Bu konuda ilerleme olmadan gerçek bir sonuca varmayacağız ve her halükarda geri çekilmek için çalışmaya, talep etmeye ve ısrar etmeye devam edeceğiz.”

“LİDERLİKTE TOPLANTI YAPILABİLİR”

Görüşmenin ardından konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Önümüzdeki aşamada hangi düzeyde görüşmeler olacak? Önce dışişleri bakanları düzeyinde görüşmeleri sürdüreceğiz. Liderler düzeyinde görüşme yapmak mümkün. bundan sonra (Türkiye-Suriye ilişkilerinin ilerletilmesi) yol haritası oluşturulur ve zemin hazırlanır.” .

babaeski-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu