Haber

Yüreğimizin Yandığı Deprem Bölgesinde Enkazdan Kurtulan Hayvan Dostlarımızdan Unutulmaz Kareler

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki korkunç deprem yüreğimizi dağladı. Son bilgilere göre 7 bin 108 vatandaşın hayatını kaybettiği afet, 10 ilde ağır tahribata yol açtı. Arama kurtarma ekipleri ve çevredeki vatandaşlar enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak için insanüstü çaba harcıyor. Zaman zaman göçük altından en ufak bir ses çıkmasını beklediğimizde güzel haberler gelir. Enkaz altından kurtarılan hayvanlar da bizim için bir umut ışığı.

6 Şubat Pazartesi… 1999 Gölcük depreminin ardından tüm Türkiye korkunç bir felaketle uyandı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem vatandaşları uykusuz bıraktı.

Saat 04.17 sıralarında meydana gelen deprem 10 ilde ağır hasara yol açtı. Binlerce binanın yıkıldığı depremin ardından öğle saatlerinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

4’üncü derece sarsıntı alarmının verildiği facianın ardından uluslararası yardım çağrısı da yapıldı. Sesimizi duyan onlarca ülke, deprem bölgesine gönderilmek üzere ekipler ve yardım paketleri gönderdi.

Başta Gaziantep, Malatya, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Şırnak, Hatay, Osmaniye, Adana ve Hatay olmak üzere birçok ili etkileyen depremlerde binlerce konut ve iş yeri yıkıldı.

Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için ellerinden geleni yapan arama kurtarma ekipleri, “Sesimi duyan var mı?” O sorar.

Alanı susturan gruplar, enkaz altından gelen en ufak sese odaklanıyor. Tüm Türkiye’nin birlik olduğu anlarda enkaz altından duyulan sesler hepimiz için umut ışığı oluyor.

Tüm olumsuzluklara rağmen arama kurtarma ekipleri bu mücadelede yalnız değil. Enkaz altında arama yaparken patili arkadaşlarımız da onlara yardım ediyor.

Kahramanmaraş’ta yıkılan binalardaki arama kurtarma köpekleri de AFAD gruplarına destek veriyor.

Adana’da depremde yıkılan 14 katlı binada vatandaşlara ulaşmaya çalışan Bulgaristan’dan gelen grup arama kurtarma köpekleri de bölgede.

Türkiye’ye yardım eli uzatan ülkelerden biri olan Meksika, profesyonel arama kurtarma ekipleri kurdu.

Meksikalı grubu takviye eden Julia, Ecko, Orly, Timba, Rex ve July’nin de aralarında bulunduğu 16 “kahraman köpek”, afet bölgesinde iz arıyor.

Biliyorsunuz depremde enkaz altında kalan insanların yanı sıra sayısız hayvan var. Tüm vatandaşlar ve gruplar, alınan her canı güçlendirmeye çalışıyor.

Objektiflere yansıyan karelerin birçoğu hafızalarımızda yerini almıştır. O çekimlerden biri de kuşlarıyla birlikte enkazın üzerinde yürüyen bu çocuk.

Hatay’da yavru köpek sesi duyan ekipler, hızla harekete geçti. Geceden beri köpeğin sesini duyduğu için enkazın önünde bekleyen kadın, korkuya kapılan ufaklığı sahiplendi.

Hatay’da yıkılan bir binanın altında kalan üniversite öğrencisi, kendisinden önce kedisi ‘Çilek’in kurtarılmasını istedi.

Arama kurtarma ekipleri ikisini de canlı çıkardı.

Enkazdan kurtarılan köpeğe ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Serumlu köpeğin üşüdüğünü görenler battaniyeye sardı.

? ?

? ?

Enkaz altından kedi kurtarma anı ? ?

Enkaz altında yaşam mücadelesi veren her canlıya bir an önce ulaşılmasını diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu