Haber

Yeni adli yıl İzmir’de törenle başladı

İzmir’de 2023-2024 Adli Yılı açılışı için tören düzenlendi.

İzmir Adliyesi önünde düzenlenen törende, Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun, Adli Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur ve Baro Başkanı Sefa Yılmaz, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Adliyede düzenlenen törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Tosun, yaz kararnamesiyle İzmir Adliyesi’nde göreve gelen yeni hakim ve savcılara başarılar diledi.

İzmir Adliyesi’nde Fethi Sekin’in şehit olduğu yeri ziyaret ederek görevine başladığını belirten Tosun, “Fethi Sekin, Adalet Sarayı’na yapılan hain saldırıyı sorumluluğu üstlenerek önledi. Kendisini bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bize şunu gösteriyor; “Her zaman sorumluluk alır ve görev bilinciyle hareket ederiz. Biz de bu bilinçle görevimizi yapacağız. Görev sırasında şehit olan Musa Can kardeşimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Yargı mensupları olarak görevlerinin adaletin tecellisini sağlamak olduğunu ifade eden Tosun, “Milletimizin hayatına kurumsal güvenlik, huzur ve memnuniyet içinde katkıda bulunmak hukuki ve vicdani sorumluluğumuzdur.” dedi.

Birkaç hafta önce İzmir Adliyesi’nde göreve başladığını vurgulayan Tosun, “Önceliğimiz adaletin hızlı ve etkin dağıtımı için gerekli düzenlemeleri yapmak, daha uygun bir çalışma ortamının sağlanması için üzerimize düşeni yapmaktır” dedi. dedi Tosun. sözlerini kullandı.

Yargı Adalet Kurulu Başkanı Oktay Tabur, hukukun üstünlüğü ve mutlak adaletin gerçekleşmesi adına atılan tüm iyileştirme ve adımların halka hizmet etmek, halkta adalet ve adalet inancının hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.

İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz ise iyi bir yıl diledi.

Avukatların sorunlarına dikkat çeken Yılmaz, savunma mesleğinin bağımsız ve tarafsız yargının vazgeçilmez şartı olduğunu vurguladı. Düzenlenmesi gereken yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor” dedi. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu