Haber

Van’ın Dilmetaş İlçesi’nde Ters Laleler Doğayı Renklendirdi

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Dilmetaş Mahallesi’nde yetişen ve halk arasında “ağlayan gelin” olarak anılan laleler doğayı renklendirdi.

Vadi Doğası SporKulüp, havaların ısınmasıyla birlikte tarihi ve doğal güzelliklere sahip bölgelere yaptığı gezilerini bu hafta Dilmetaş Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Etkinliğe katılan fotoğrafçılar ve doğaseverler, doğa yürüyüşünün ardından fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla lalelerin fotoğraflarını çekti.

Kulüp Başkanı Ömer Demez, Şırnak, Hakkari ve Van bölgelerinde lalelerin daha çok yüksek kesimlerde ve dağlık bölgelerde yetiştiğini söyledi.

Ters lalelerin korunmasının değerli olduğunu belirten Demez, şunları kaydetti:

“Bugün Dilmetaş Mahallesi’ndeki karşı lale bahçesine geldik. Güller de açtı. Burada görsel bir şölen var. 44 kişilik bir ekiple ilk kez buraya geldik. Etkinliğimize katılan doğaseverler buna hayran kaldılar.” güzellik.Bizim görevimiz lalelerin korunmasına destek olmak.Ekibimiz bu konuda çok hassaslar, kendilerine teşekkür ediyorum.Bir kişinin görevi değil herkesin görevidir.”

Doğalover Bahar Cefa Yavuz, “Burası eşsiz bir doğaya sahip. Ters laleler güzelliğiyle bizleri hayrete düşürdü. Çok nadir ve endemik bir bitki türü olan ters lalelerin korunması ve çoğaltılmasının sağlanması gerekiyor.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu