Haber

Utku Çakırözer’den Tuğçe Can’ın Ailesine Ziyaret: “6284’ü korumalı ve güçlendirmeliyiz.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de 3 ay önce şehit olan Tuğçe Can’ın annesi Emine Can’ı ziyaret etti. 11 Nisan’da görülecek duruşmada aileyi yalnız bırakmayacaklarını belirten Çakırözer, “6284 sayılı yasanın harfiyen uygulanması önemli. Bu yasayı zayıflatmak, yok etmek gibi arayışlara herkes karşı. 6284’ü de korumalı ve güçlendirmeli. İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yasalaştırarak sıkı bir şekilde uygulamalıyız” dedi.Anne Emine Can da “75 gündür yanıyorum. Herkesin bizi desteklemesini ve yanımızda olmasını istiyorum.”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, şiddet mağduru Öznur Gülbaş ile 3 ay önce Eskişehir’de erkek şiddeti sonucu öldürülen Tuğçe Can’ın ailesini ziyaret etti. Tuğçe Can’ın annesi Emine Can, herkesten destek beklediklerini ifade etti.

Anne Can, kızının öldürülmesiyle ilgili davanın 11 Nisan’da görüleceğini belirterek, şunları söyledi:

“75 GÜNDÜR YANMAKTAYIM, YANMAKTADIR”

“Herkesin bize sahip çıkmasını istiyorum. En ağır cezayı istiyorum. Bütün kadınlarımıza karşı suç işlemek isteyenlere sınır getirilsin. Gençler ne istiyor anlamıyorum. 75 yıldır yanıyorum. Günler. Nefes alıyoruz. Herkesin bize destek olmasını ve yanımızda olmasını istiyorum.”

CHP Çakırözer, Tuğçe cinayetinin üzerinden yaklaşık 3 ay geçtiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“6284’Ü DE KORUMALIYIZ, GÜÇLENDİRMELİYİZ. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ DE YENİDEN UYGULAMALIYIZ”

“Türkiye’deki diğer kadınların aynı mağduriyeti yaşamaması için en ağır caydırıcı cezanın verilmesini talep ediyoruz. 11 Nisan’da sizlerle birlikte olacağız. İstanbul Sözleşmesi Türkiye’de bir güvenceydi. Şimdi 6284 Sayılı Kanun Kadına yönelik şiddet ve şiddete karşı Türkiye’de geriye kalan tek yasal mevzuatı gördüğümüz bir dönemde, Tuğçe’nin katilinin en ağır şekilde cezalandırılması için Tuğçe’nin ailesiyle tam bir dayanışma içinde olacağız. kadın cinayetlerini ve sert hükümlerinin kadına şiddet uygulayanlara uygulanmaması gerektiğini, bu yasanın uygulanmasının değerli olduğunu, başta kadınlar olmak üzere bu yasanın zayıflatma ve yok etme arayışlarına herkes karşıyız. Biz toplum olarak , hem bu yasaya hem de aynı mağduriyetleri yaşayan kadınların bir daha aynı şeyleri yaşamaması için bir an önce daha sıkı tedbirler uygulama davetine destek vermeli, 6284 sayılı İstanbul Sözleşmesini de korumalı ve güçlendirmeliyiz. .”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu