Ekonomi

Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nden uyarı

Ulusal Kırmızı Et Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, son haftalarda dana karkas et fiyatlarına yapılan zamların ardından bazı dairelerin korkuya dayalı bir algı oluşturmaya çalıştığını belirterek, “Meclis olarak et fiyatlarının düşeceği algısını oluşturmaya çalışanları istiyoruz. bilerek veya bilmeyerek kontrolden çıkmak, bu tutumdan uzak durmak.Her pazar arz talep dengesini kendisi kurar.deyimlerini kullandı.

Hacıince yaptığı yazılı açıklamada kırmızı et sektöründeki fiyat hareketlerini değerlendirdi.

Dana karkas et fiyatlarında son haftalarda bir miktar artış yaşandığına işaret eden Hacıince, “Kuzu eti fiyatları da bu seviyelerde. Bu hafif fiyat dalgalanmasının ardından bazı kesimler korku temelli bir algı oluşturmaya çalışıyor. Fiyat artışı yoluyla piyasada. Böyle bir yaklaşımı anlamakta zorlanıyorum.” Kullanılmış.

Kasaplık ve et ithalatına sıcak bakmadıklarını vurgulayan Hacıince, Türkiye’nin kırmızı et ihtiyacının hayvan zenginliği dikkate alındığında kendi dinamikleriyle karşılanabileceğinin altını çizdi. Hacince dedi ki:

“Meclis olarak bilerek veya bilmeyerek et fiyatlarının kontrolden çıkacağı algısı oluşturmaya çalışanların bu tutumdan uzak durmalarını istiyoruz. Her piyasa arz talep dengesini kurar. Talep noktasında, ne yapılırsa yapılsın fiyatları anormal noktalara çekmek ve kontrolden çıkarmak mümkün değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu