Haber

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Balkan Bisiklet Birliği Başkanlığına Seçildi

Türkiye Bisiklet Federasyonu Lideri Emin Müftüoğlu, Güney Kıbrıs’ta düzenlenen Balkan Bisiklet Birliği Genel Kurulu’nda Balkan Bisiklet Birliği Lideri seçildi.

Dünya bisikletin en yüksek yönetimi olan Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından Eylül ayında UCI Uygulama Konseyi üyeliğine atanan Emin Müftüoğlu, bu kez bir başarıya daha imza atarak Balkanlar’da 7 oyla Balkan Bisiklet Birliği Lideri oldu. Pazar günü Güney Kıbrıs’ta Birlik Başkanlığı yapıldı.

12 Balkan ülkesinin Federasyon Liderlerinin üye olduğu Balkan Bisiklet Birliği’nin başkanlığı için yapılan çekişmeli oylamada 3 aday arasından Emin Müftüoğlu birinci oldu.

Güney Kıbrıs’ta seçimde başarılı olan Emin Müftüoğlu, seçim sonucunu ‘tarihi başarı’ olarak yorumladı. Müftüoğlu, “Bu bir grup çalışmasının başarısıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılında ve 1923 yılında kurulan Türkiye Bisiklet Federasyonu’nda Türk bisikletçiliğinin dünya bisikletinde bu konumda olması çok değerlidir. Bu iddiada desteğini esirgemeyen gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na da teşekkür ediyorum. Türk sporu ve bisiklet adına hepimize hayırlı olsun. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Emin Müftüoğlu, Dünya Bisiklet Birliği UCI Yönetim Kurulu’nun 26 Eylül 2022 tarihli kararı ile UCI’nin en yüksek bütçeli komitesi olan UCI Birlik Dayanışma Komitesi üyeliğine atandı. – İSTANBUL

hekimhanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu