Ekonomi

THY’nin Boeing 737 MAX 9’ları uçuşa döndü

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Portland-Ontario seferini yapan Alaska Havayolları yolcu uçağının kalkıştan kısa bir süre sonra acil kapısının kırılması üzerine Boeing 737 MAX 9 tipi uçakların uçuşlarını geçici olarak durdurma kararı aldı.

Bu kararın ardından THY, filosundaki 5 adet 737 MAX9 uçağını inceleme amacıyla yere indirdi.

Uçakların incelemesi tamamlandı.

Gerekli incelemelerin ardından yere indirilen Boeing 737 MAX 9 tipi TC-LYB kuyruk tescilli uçak, bugün TK-2832 İstanbul-Trabzon uçuşunu gerçekleştirdi.

MODÜL UÇAĞIN GÖVDESİNDEN ÇIKARILMIŞTIR

ABD’de Alaska Havayolları’na ait Boeing 737 MAX 9 tipi yolcu uçağının 5 Ocak akşamı havadayken gövdesinden bir modül koptu.

Oregon’dan Kaliforniya’ya gitmekte olan uçak, kalkıştan yaklaşık 35 dakika sonra acil iniş yapmak zorunda kalırken, bölümün koptuğu bölümde yolcu bulunmadığı bildirildi.

Alaska Havayolları’ndan yapılan yazılı açıklamada, uçağın 171 yolcu ve 6 kabin görevlisiyle birlikte güvenli bir şekilde indiği kaydedildi.

Açıklamada, 65 adet 737 MAX 9 tipi uçağın denetim amacıyla geçici süreliğine kullanım dışı bırakılacağı belirtilirken, denetimlerin birkaç gün süreceğinin varsayıldığı belirtildi.

FAA, Boeing 737 MAX 9 uçaklarının, operatörler gerekli kontrolleri tamamlayana kadar uçurulmayacağını duyurdu.

erganihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu