Haber

SunExpress tahliye uçuşlarını 20 Şubat’a kadar uzattı

SunExpress, deprem bölgesinden ücretsiz tahliye uçuşlarına yeniden başlayacağını duyurdu. Havayolu; Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Hatay ve Mardin’den 20 Şubat’a kadar tüm iç hat uçuşlarını ücretsiz gerçekleştireceklerini duyurdu.

SunExpress, arama kurtarma ve sağlık ekiplerini deprem bölgesine ulaştırmak için toplam 125 özel uçuş gerçekleştirdi. Özel seferleriyle bölgeye 4 bin 500’den fazla arama kurtarma ve sağlık ekibi taşıyan havayolu, bu seferlerin dönüş seferlerinde depremden etkilenen 9 bin 400’den fazla kişinin tahliyesini sağladı. Havayolu, başta AFAD olmak üzere tüm resmi makamlar aracılığıyla gelen 161 ton yardım malzemesini ücretsiz kargo hizmeti vererek deprem bölgesine ulaştırdı.

YARDIM İÇİN ALMANYA’DAN HAVA KÖPRÜSÜ İNŞA ETTİ

SunExpress, Türkiye ile Almanya arasında bir köprü kurarak, toplanan tıbbi grup, ekipman ve diğer ihtiyaçları deprem bölgesine ulaştırıyor. SunExpress, 12 Şubat’ta Almanya’dan 30 kişilik sağlık ekibini tıbbi ekipmanlarıyla birlikte Adana’ya teslim etti.

Yurt dışından da deprem bölgesine yardım ulaştıran şirket, Frankfurt’ta toplanan yardımları Antalya’ya taşıyarak AFAD koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ayrıca Lufthansa Cargo iş birliği ile Berlin’den Türkiye’ye 30 adet jeneratör getirilecek.

Uçuşlar için SunExpress web sitesi ve mobil uygulamasından ücretsiz rezervasyon yapılabilmektedir.

haberbeylikova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu