Ekonomi

Parex Resources, protestolara rağmen 2024 üretim tahminini koruyor

CALGARY – Parex Resources Inc., Kolombiya’nın önde gelen bağımsız petrol ve gaz şirketlerinden biri. (TSX:PXT), 22 Ocak 2024’te başlayan toplumsal protestolar nedeniyle Kuzey Llanos bölgesindeki faaliyetlerinde aksamalar yaşandığını bildirdi. Şirket, aksamalara rağmen 54.000 ila 60.000 olan üretim tahmininde değişiklik yapmamayı tercih etti. 2024 mali yılı için günlük varil petrol eşdeğeri (boe/d).

Protestolar Parex’in Capachos ve Arauca bloklarındaki operasyonlarının geçici olarak durdurulmasına yol açtı. Şirketin 1 Ocak ile 11 Şubat arasındaki ortalama üretimi yaklaşık 53.200 boe/gün iken, mevcut üretim seviyelerinin 50.000 boe/gün civarında olduğu iddia ediliyor. Bu sayıya hafif ve orta ham petrol, ağır ham petrol ve konvansiyonel doğalgaz dahildir.

Parex, durumu çözmek ve operasyonlara devam etmek için paydaşlarla ve Kolombiya ulusal hükümetiyle aktif olarak çalışıyor. Şirket, protestolara yanıt olarak güvenlik protokolleri uygulamaya koydu ve ilgili tüm tarafların yararına olacak bir çözüm bulmak için yerleşik ortaklık süreçleri üzerinde çalışıyor.

Parex, toplumsal protestoların yarattığı operasyonel zorlukların yanı sıra, 2023 dördüncü çeyreği ve 2023 mali yılının tamamına ilişkin mali ve operasyonel sonuçlarını ve 31 Aralık 2023 itibarıyla bağımsız rezerv değerlendirmesini piyasalar kapandıktan sonra açıklayacağını duyurdu. 29 Şubat 2024. Bu sonuçları tartışmak için 1 Mart 2024’te bir konferans görüşmesi ve video web yayını planlanıyor.

Merkezi Calgary, Kanada’da bulunan ve Bogota, Kolombiya’da faaliyet gösteren Parex, S&P/TSX Bileşik ESG Endeksi’nin bir modülüdür ve sürdürülebilir, klasik üretime odaklanmaktadır. Şirketin operasyonel zorluklara rağmen üretim rehberliğini sürdürme konusundaki kararlı yaklaşımı, acil durum planlamasını ve sivil kargaşa karşısında dayanıklılığını yansıtıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-acigol.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu