Haber

Osmaniye’de 1000 depremzede tren vagonlarında ağırlandı

OSMANİYE’de yaklaşık 1000 depremzede yataklı vagonlarda ağırlanıyor. Depremden en çok etkilenen çocuklar ise arkadaşları ve oyuncakları ile oynayarak depremin etkisini unutmaya çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı 10 ilden biri olan Osmaniye’de bazı bölgelerde enkaz kaldırma çalışmaları başlarken bazı bölgelerde kurtarma çalışmaları sürüyor. Evleri hasar gören veya yıkılan depremzedelerin bir kısmı AFAD tarafından şehrin farklı noktalarında kurulan çadırlarda kalırken, bir kısmı da Osmaniye Tren Garı’na konuşlandırılan 14 yataklı vagonda ağırlanıyor.

Tedirginlik dolu anları anlatan bir vatandaş, “Evimizde ufak tefek şeyler var ama can kaybı yok, mal önemli değil. Şu anda tren vagonlarında kalıyoruz. Allah devletimizin yardımcısı olsun,” dedi. bizim devletimiz.” Tanrıya şükür, ölüm yok. Allah’a şükür dışarı çıktık. Tabii ki zorlandık, korktuk. Boynumuz saçtan ince çok şükür. Depremden sonra tren istasyonuna geldik’ dedi. Çok korktuklarını belirterek, ‘Depremi sağ salim atlattık. Osmaniye tren istasyonuna geldik ve burada vagonlarda kalıyoruz.”

Depremden etkilenen çocuklar da çok korktuklarını belirterek yaşadıkları anları anlattı. Çocuklar, tren istasyonundaki vagonlarında arkadaşlarıyla ya da telefon ve oyuncakları ile oyun oynayarak vakit geçirdiklerini ve rahat hissettiklerini dile getirdiler.

kocarli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu