Haber

Narlıdere Belediyesi Kaçak Yapılarla Mücadelesini Sürdürüyor

Narlıdere Belediyesi, kaçak ve imarsız yapılara yönelik çalışmalarını ve yıkım işlemlerini sürdürüyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “İmar, bilim ve sağlık kurallarına uyulmadan yapılan, hangi malzemeden ve hangi özelliklerde yapılmadığı yapılan bu tür yapılar telafisi mümkün olmayan sonuçlara da yol açabilir. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsun.”

İzmir’in incisi Narlıdere’de kaçak, plansız ve imarsız uygulamalara karşı çalışmalar sürüyor. Belediye ekiplerince tespit edilen kaçak yapılar, yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından tek tek yıkılıyor. Son olarak tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından Narlıdere Belediyesi ekipleri, Limanreis Mahallesi’nde sahilde bulunan kaçak 3 katlı binanın yıkımını gerçekleştirdi. Narlıdere Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yıkım destek ekipleri tarafından yasa ve yönetmeliklere uygun olarak gerçekleştirilen yıkımın ardından bölgedeki moloz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından söz konusu alanın imar planlarına uygun olarak düzenleneceğini ve ruhsatsız kaçak yapıların ihalelerle yıkımına devam edileceğini belirtti.

İnsan ve çevre sağlığını tehdit ediyor

Narlıdere Belediyesi olarak kaçak ve konvansiyonel olmayan yapılarla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Lider Engin, “Kaçak, kaçak, ruhsatsız ve kontrolsüz yapılan inşaatlar hem insan hem de çevre sağlığını tehdit ediyor. özellikleri nedeniyle telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilmektedir.Bu nedenle vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor.Kanunlara aykırı olarak yapılan sağlıksız, niteliksiz ve inançsız yapıların sosyal fayda ve şehircilik unsurlarıyla bağdaşmadığını vatandaşlarımıza değerle hatırlatıyoruz.Narlıdere Belediye olarak bu konuda hassasiyet göstermeye ve imara aykırı yapılarla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

habersariyer.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu