Yaşam

MİASİN Surp Giragos Kilisesi’nde konser verdi

Evrim Denizi

DİYARBAKIR –Ermenice birlik anlamına gelen Türkiye, Fransa ve Ermenistan’dan kadın sanatçılardan oluşan MİASİN, Diyarbakır’da farklı dillerde müzik icra etti.

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde konser veren MİASİN, “özgürlük ve birlik” ve “cinsiyet eşitliği” mesajları içeren şarkılar söyledi.

MİASİN şarkılarını Türkçe, Ermenice, Farsça ve Kürtçe, Kurmanci ve Zazaca lehçelerinde seslendirdi.

MİASİN, Ezgi Elkırmış, Sevana Tchakerian, Carole Marque-Bouaret ve Seval Eroğlu’ndan oluşuyor. Grup üyeleri, Anadolu’nun Ermeni, Türk ve Kürt musikisini keşfetmek amacıyla yerel ezgileri toplamak amacıyla müzik yolculuğuna çıktı. küme üyeleri, aileleri Anadolu’dan göç ettirilmiş bireylerden oluşmaktadır.

Ermenistan’da verdiği konserin ardından Türkiye’de üç farklı şehir belirleyen MİASİN, Artvin ve Dersim’de sahne aldıktan sonra son durağı Diyarbakır’da konser verdi.

Etkinliğe farklı kimlik ve yaşlardan insanlar katıldı.

Konser öncesi konuşan Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Ohannes Gafur Ohanyan, bu organizasyonu Fransa’da bir Ermeni vakfının düzenlediğini, kendilerine bir mekan tahsis ettiklerini ve etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Etkinlik, seyircilerin alkışları ve grubun Zarok Ma’da açık hava konserine davet edilmesiyle sona erdi.
MİASİN grubu bugün saat 20:00’de Zarok Ma’da konser verecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu