Haber

İskender Bayhan’dan Adalet Bakanı’na IŞİD’den üç soru

İşçi Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Ankara Tren Garı önünde düzenlenen Emek, Demokrasi ve Barış Mitingi’nde yaşanan katliamın şüphelilerinden Muhammed Cengiz Dayan’ın tutuklanmaması kararını Meclis gündemine taşıdı. 10 Ekim 2015’te 103 kişi hayatını kaybetti.

EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlayacağı soru önergesinde, IŞİD’in bomba emri olarak nitelendirilen Muhammed Cengiz Dayan isimli şahsın neden tutuklanmadığını sordu.

8 Eylül 2023’te Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 21’inci duruşması görülen davada tanık olarak dinlenen Muhammed Cengiz Dayan’ın kardeşi Murat Dayan, ifadesinde kardeşinin serbest bırakıldığını söyledi. “Dayan’ın infaz süresinin dolduğu, katliamın sorumluluğu şüphesi bulunmasına rağmen hakkında herhangi bir gözaltı kararı verilmediği ortaya çıktı” diyen İskender Bayhan, Bakan Tunç’a şu soruları yöneltti:

– 103 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan katliamın sorumlusu olduğu gösterilen bir kişinin, cezaevinde olmasına rağmen neden soruşturma belgesiyle ilgili olarak ifadesinin alınması dahil hiçbir işlem yapılmadı? hapishane?

-IŞİD’in üst düzey yöneticilerinden olduğu anlaşılan ve katliama karıştığı somut delillerle ortaya konan Dayan’ın, hakkındaki yeni soruşturma kapsamında tutuklanmamasının nedeni nedir? Üssünüz korunuyor mu? Dayan’ın kaçması ve yeni katliamlar düzenlemesi nasıl önlenecek?

– Söz konusu soruşturma belgesindeki kısıtlama kararının amacı nedir? Bu kararla ne gizlenmek isteniyor?” (HABER MERKEZİ)

haberarhavi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu