Haber

GAZETECİ MERDAN YANARDAĞ’A BERAAT

Gazetede yayımlanan Faşizm ve İslami Faşizm konulu yazı dizisinde Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada gazeteci Merdan Yanardağ’ın beraatına karar verildi.

Merdan Yanardağ, 10 Nisan – 29 Mayıs 2022 tarihleri ​​arasında bir gazetede yayımlanan Faşizm ve İslami Faşizm konulu yazılarında Cumhurbaşkanı aleyhine ileri sürülen iddialar nedeniyle bugün İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Duruşma savcısı, Yanardağ’ın cezalandırılmasını talep ettiği önceki duruşmada da mütalaasını tekrarlamıştı. Şikayetçi Erdoğan’ın avukatı da sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Görüşe karşı savunması istenen Merdan Yanardağ, “Hiçbir yazıda hakaret anlamına gelebilecek tek bir kelime yok.” Yazıların içeriğine ilişkin araştırma ve analizler yapılmaktadır. Ben aynı zamanda sosyoloji doktoruyum. Yazı dizisinde faşizm ile İslami faşizmin karşılaştırmalı analizini yapıyorum. Hakkımda dava açılmasının bu tür analitik çalışmalara engel olacağını ve siyasi otoriteyi eleştiremez hale getireceğini söyleyerek beraatımı talep etti. Mahkeme, Cumhurbaşkanına zincirleme hakaret suçunun kanunda kabahat olarak tanımlanmadığı gerekçesiyle Merdan Yanardağ’ı beraat ettirdi.

kurtun-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu