Ekonomi

Fed Başkanı Cook ABD’deki sektörlerin mali sağlığının güçlü olduğunu vurguladı

ABD Merkez Bankası Başkanı Lisa Cook, geçtiğimiz günlerde Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada ABD hane halkı, bankaları ve firmalarının güçlü mali pozisyonunu teyit etti. Cook’a göre bu sektörler borç ödemelerinin üstesinden gelebilecek donanıma ve olası ekonomik rahatsızlıklara dayanabilecek yeterli tamponlara sahiptir.

Ticari gayrimenkul (CRE) sektörünün dayanıklılığı da, özellikle pandeminin neden olduğu uzaktan çalışmaya geçişten kaynaklanan değer düşüşleri ışığında vurgulandı. Cook, CRE kredileriyle ilişkili riskleri, özellikle bu kredilerin önemli bir kısmına sahip olan küçük bankalar için “büyük ama yönetilebilir” olarak tanımladı.

Yorumlar, Federal Rezerv’in Nisan ayında yayınlanan son iki yıllık finansal istikrar raporunun ardından geldi. Fed’in finansal istikrar komitesini yöneten Cook, tüketici otomobil ve kredi kartı temerrüt oranlarındaki artış da dahil olmak üzere belirli alanlarda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Cook, bu artışların normal seviyelere dönüş mü yoksa hane halkları arasında daha büyük bir stresin işareti mi olduğunu belirlemeyi amaçlıyor.

Federal Rezerv denetçileri ayrıca faiz artışları nedeniyle varlık değerleme kayıpları yaşayan veya değer kaybetmiş olabilecek CRE kredilerine maruz kalan bankaları da izliyor. Cook, bazı kredi verenlerin şehir merkezindeki ofis alanlarının değişen manzarasına uyum sağlaması gerekebileceğini, ancak diğer ofis mülk türlerinin fiyatlarında aynı düşüşün görülmediğini belirtti.

Cook, hazırladığı açıklamada ekonominin geneli ya da Fed’in para politikası hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

guzelbahceajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu