Ekonomi

dYdX Vakfı 30 milyon dolarlık bütçe talep etti

Merkezi olmayan kripto borsası dYdX’i her anlamda destekleyen vakıf, projenin merkezi olmayan özerk organizasyonundan (DAO) önümüzdeki üç yıl için 30 milyon dolar fon talep etti.

İsviçre merkezli dYdX Vakfı, Cosmos ve Ethereum Ekosistemlerinde konsolide vadeli işlem sözleşmeleri ve özel bir blockchain sağlayan kripto ticaret projesine hukuki, Ar-Ge, pazarlama ve teknik destek sağlıyor. Vakfın hedefi dYdX’i “internetin değişim katmanı” haline getirmektir.

Bütçe talebi az bir miktar değil; Eğer dYdX token sahipleri (DAO’daki seçmenler) tarafından onaylanırsa, vakfa DAO’nun mevcut hazinesinin %4’ü verilecek. Bu üç yıllık finansman, dYdX Vakfı’nı, diğer DAO’lar ve ilgili vakıflar için yaygın bir uygulama olan, inceleme ve onay için yıllık bütçe sunma zorunluluğundan kurtaracak.

Vakfın geçen Cuma günü yaptığı paylaşımın ardından talep, doğrulayıcılardan seçmenlere kadar dYdX paydaşlarının onayını aldı. Topluluk 2 Şubat’a kadar oy kullanacak.

Talep edilen bütçenin yaklaşık yarısı maaş bordrosunu karşılayacak olup, diğer kalemlerin yanı sıra %18’i pazarlama ve büyümeye, %14’ü çeşitli yasal ödemelere ve %5,5’i sözleşme taraflarına harcanacaktır.

Vakıf, risk azaltıcı “sermaye koruma” stratejileri aracılığıyla parayı sorumlu bir şekilde yönetmeye kararlıdır. Geçtiğimiz Mart ayında yaşanan bankacılık krizinin neden olduğu stabilcoin sabitlemesinin kaldırılmasının ardından vakfın portföyü, USDC’den hazine tahvillerine kadar çeşitli varlıkları içeriyor.

Ayrıca vakıf, alınan fonların bir kısmını fiat ve stablecoin’lere “çeşitlendirecek” ve 2,5 milyon dYdX tokeninden elde edilecek stake getirileriyle şu anda yürüttüğü operasyonları büyütmeye yatırım yapacak. 30 milyon dolar, 10,5 milyon dYdX tokenından oluşacak ve vakfın operasyonel artışını 18 ayın ötesine uzatacak.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu