Haber

Depremzedelere yardım ne zaman yapılacak?

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) 6 Şubat depremi sonrasında evleri ağır hasar gören ve evlerinin yıkılmasına karar verilen vatandaşlara eşya yardımı yapılacağını hatırlatarak; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, “Evleri ağır hasar gören ve yıkım kararı verilen depremzedelerimize eşya yardımı yapılacak mı? Yapılacaksa ne zaman yapılacak? Yapılmayacaksa nedeni nedir?” diye sordu. AFAD depremzedelerimize ‘Maddi Hasar Tespit Formu’ doldurttu mu?”

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, AFAD’ın depremde evleri ağır hasar gören ve yıkım kararı alınan ailelere eşya yardımı yapılacağını açıklamasının ardından vatandaşlara formu doldurmalarının sağlandığını belirtti. “Mal Hasar Tespit Formu”. Mullaoğlu, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

Servet Mullaoğlu, depremin ardından hem AFAD’ın hem de eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mal yardımı yapılacağını duyurduklarını ancak bugüne kadar mal yardımı bekleyen depremzedelerin bu yardımları alamadığını kaydetti. Bu konuda yetkili kişilerden açıklama beklediklerini, böylesine büyük bir felakette devletin vatandaşına destek olması gerektiğini belirten Mullaoğlu, bu süreçte büyük mağduriyet yaşayan halka her türlü desteğin sorgusuz sualsiz verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Deprem, ev sahibi-kiracı ayrımı yapmadan. Yardımların açıklanmasının üzerinden aylar geçtiğine dikkat çeken Mullaoğlu, kış ayları yaklaşırken mal sahibi-kiracı ayrımı yapılmadan Hatay halkının insani koşullarda barınması için adımların atılması gerektiğini belirtti.

Mullaoğlu, Bakan Yerlikaya’ya şu soruları sordu:

AĞIR HASAR GÖREN VE YIKILAN DEPREM ZARARLARIMIZA MALZEME YARDIMI YAPILACAK MI? Eğer öyleyse, ne zaman?

“Evleri ağır hasar gören ve evlerinin yıkılmasına karar verilen depremzedelere eşya yardımı yapılacak mı? Yapılacaksa ne zaman yapılacak? Değilse AFAD’ın depremzedelerimizden doldurmasını istemesinin sebebi nedir?” Hatay yerel basında yer alan habere göre, AFAD Hatay İl Müdürlüğü’nün tarifesine göre 2+1 konutlar 51.000 -61.000, 3+1 konutlar ise 76.500-82.000 lira arasında mal yardımı alıyor. haberler Bu açıklamalar Bakanlığınız tarafından onaylanacak mı? Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun depremden etkilenen vatandaşlarımıza 90 bin liraya kadar eşya yardımı yapacağı basına yansıdı. haberler Bu konuda nasıl bir açıklamanız var? “Kış yaklaşırken evlerini, işlerini ve tüm gelirlerini kaybeden depremzedelerimizin, ev sahibi-kiracı ayrımı yapmadan insani koşullarda barınabilmeleri için ne gibi adımlar atmayı düşünüyorsunuz?”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu