Ekonomi

Columbia Banking System’in hisseleri, hisse başına kazançtaki düşüşün ardından %16 düştü ve birden fazla not düşüşü yaşadı

Columbia Banking System’in (COLB) dördüncü çeyrek sonuçlarının beklenenden zayıf olması Wall Street analistlerinin hisse senedinin notunu düşürmesine neden oldu.

Şirketin hisse başına kazancı, önceki yılın çeyreğindeki 88 sentten ve 79 sent tahmininin altında 45 sent olarak gerçekleşti. Şirketin bu çeyrekteki geliri, analistlerin 526,1 milyon dolarlık beklentilerinin altında kalarak 519,2 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Şirketin hisse senedi fiyatı Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde %16 düştü.

Aracılı mevduatların artması, kamu şubesi mevduatlarının artması ve mevduat sertifikalarının yenilenme oranlarının artması nedeniyle fon sağlamanın maliyeti arttı.

Fonlama maliyetlerindeki bu artış, net faiz marjı (NIM) üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturarak net faiz gelirlerinin beklenenin altında gerçekleşmesine neden oldu.

Columbia Banking System’in 2024 mali yılına ilişkin mali görünümü önceki tahminlerine göre daha az iyimserdi. NIM’in %3,50 ila %3,60 aralığında olmasını bekliyorlar ki bu da piyasadaki beklentilerin altında.

DA Davidson analistleri hisse senedi tavsiyelerini Al’dan Nötr’e düşürdüler ve fiyat hedeflerini de hisse başına 25 dolara düşürdüler.

“2023’ün 4. çeyreği sonuçlarının sadece beklentilerin altında kalması değil, aynı zamanda NIM istikrarı, eşler arası kredi büyümesi, güçlü kredi kalitesi ve uygun sermaye tahsisi hakkındaki iyimserliği de azaltması nedeniyle COLB tavsiyemizi SATIN AL’dan NÖTR’e değiştirdik. Fiyat artışı artık “Sınırlı görünüyor” dedi.

Benzer şekilde Wedbush analistleri de Nötr notunu koruyarak, “Şirkete yönelik mevcut iddiaların karşılaştırmalı piyasa değerlemesinde zaten dikkate alındığına inanıyoruz.” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu