Haber

Baharın müjdecisi çiğdemler açtı

Baharın müjdecisi çiğdemler açtı

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde baharın müjdecisi olarak bilinen çiğdemler çiçek açtı. Çiğdemlerin açmasıyla bozkır adeta rengarenk oldu

SİVAS – Sivas’ın Altınyayla ilçesinde baharın müjdecisi olarak bilinen çiğdemler çiçek açtı. Çiğdemlerin çiçek açmasıyla bozkır adeta rengarenk oldu.

Sivas’ın Altınyayla İlçesi’ne bağlı Kala Mahallesi’nde, bahar mevsiminin müjdecisi sayılan çiğdem çiçekleri boş bir tarlada yerde belirmeye başladı. Anadolu’da bolluk ve bereket açısından büyük bir değere sahip olan çiğdem çiçekleri kısa boylarına rağmen sarı ve mor renkleri ile görenleri mest etmektedir. İlçe sakinlerinden Metin Keskin, çiğdem çiçeklerinin açmasıyla doğanın uyandığını söyledi.

“Çiğdemler baharın habercisidir”

Altınyayla ilçesine bağlı Kale Mahallesi’nde arıcılık yapan Metin Keskin, çiğdemlerin baharın müjdecisi olduğunu belirterek, “Bu çiğdemler baharın müjdecisi. Sivas’ın Altınyayla ilçesine bağlı Kale Mahallesi’nde kardeşlerimle arıcılık yapıyorum. Sivas’ın simgesi haline gelen çiğdem çiçekleri, baharın gelişiyle birlikte doğanın uyanışını temsil ediyor: “Biz işimizi ve tarımımızı temiz havada, doğayla baş başa yapıyoruz. Şu anda her yerde sarı çiçekler ve doğa uyanıyor. Bu sezonun verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

haber-gonen.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu