Haber

ABD’de Yanlış Uygulama Nedeniyle 450 Kişi Hepatit ve HIV’e Yakalanabilir

ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Salem Hastanesi’nde uygunsuz uygulamalar nedeniyle 450 kişiye hepatit ve HIV virüsü bulaşmış olabilir. Olay ortaya çıkınca hastaneye hemen dava açıldı.

Son dönemde Hindistan’da yaşanan sağlık krizinin bir benzeri ABD’de de yaşanıyor. Yanlış uygulanan ilaç nedeniyle 450 kişiye hepatit ve HIV virüsü bulaşmış olabilir.

ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Salem Hastanesi’ndeki bu krizin nedeni endoskopi cihazıdır.

Hastane yetkilileri, endoskopi yapılan az sayıda hastada bu durumun tespit edildiğini, fark edildikten sonra durumun hızla düzeltildiğini belirtti. Ancak şu anda hastaların enfeksiyona maruz kalıp kalmadığına dair kesin bir kanıt bulunmuyor.

Endoskopi hastanın yemek borusunu, midesini ve bağırsaklarını görüntülemek için kullanılan bir işlemdir. Bu işlemde ucunda küçük bir ışık kamerası bulunan bir cihaz hastanın boğazına yerleştirilir.

Risk altında olduğu düşünülen hastaların 14 Haziran 2021 ile 19 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında tedavi gördüğü belirtildi. Bu tarihler arasında tedavi gören Geoff Millar’ın hastanenin yardım hattını aramasıyla her şey gün yüzüne çıktı.

Geoff Millar, yaptığı aramada tek kullanımlık ekipmanın ikinci kez üzerinde kullanıldığını öğrendiğini belirtti. Bu durumun ardından Salem Hastanesi’ne dava açıldığı bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan’da da buna benzer bir olay yaşandı. Yaşları 6 ile 16 arasında değişen 14 çocuğun Akdeniz anemisi tedavisi sırasında hepatit ve HIV enfeksiyonuna yakalandığı belirtildi.

Lala Lajpat Rai Hastanesi Pediatri Bölümü Başkanı Arun Arya, taranan 180 hastadan 7’sinin hepatit B, 5’inin hepatit C ve ikisinin de HIV testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu