Ekonomi

Endüstriyel Gıda Sektöründe Maliyet Artışı

Bursa Gıda Sanayicileri Derneği Başkanı Coşkun Dönmez, endüstriyel gıda bölümünün ana maliyet kalemi olan gıda fiyatları ile ambalaj ve diğer maliyetlerin sürekli arttığını, bu durumu müşterilerine anlatmakta zorlandıklarını belirtti. . Önder Dönmez, sektördeki firmaların artan maliyetlerle orantılı olarak fiyat farkını alamadıkları için gerekli yatırımları zamanında yapamadıklarını, bu nedenle ya hizmette geri kaldıklarını ya da istihdam ettikleri nitelikli personelin önüne geçemediklerini belirtti. Uygun fiyat artışı sağlanamayarak başka şubelere yönelmekten.

Genç neslin şubeden uzak durduğunu belirten Dönmez, “Üyelerimiz bu durumdan çok rahatsız. Çünkü bu sektörde vasıfsız personel çalıştıramıyoruz. Müşterilerimize kaliteli hizmet vermeye devam edebilmemiz için iyi bir hizmet anlayışını sürdürmemiz gerekiyor. İstihdam, hizmet ve kalite dengesi Müşterilerimizden, piyasa koşulları nedeniyle, her üç ayda bir azalan ve her ay sonunda artması gereken fiyat artışlarının anlayışla karşılanmasını bekliyoruz” dedi.

Coşkun Dönmez, Pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı ve dünya çapında yaşanan kuraklık nedeniyle gıda, emtia, akaryakıt ve diğer güç kaynaklarının fiyatlarının ciddi oranda arttığı bir dönem yaşandığını belirtti. Tüm bunlara ek olarak aslında kırılgan olan Türkiye ekonomisinin 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen büyük depremle derin bir krize girdiğini belirten Dönmez, şunları söyledi:

“Stratejik öneme sahip Endüstriyel catering segmenti olarak artan maliyetlerimizi müşterilerimize yansıtmamak için büyük çaba harcıyoruz. Menü fiyatlarımızı gelen artışların altında güncellediğimiz için kârsız hale geldik. Bu sadece sorun yaratmakla kalmıyor Hem yatırım yapmamızı sağlıyor, hem de çalışanlarımıza hak ettikleri bedeli ödeyememek bir handikap oluşturuyor.” Çalışanlarımız maalesef düşük menü fiyatlarının bedelini ödemeye başladı. Bu nedenle mevcut çalışanımız bir şekilde sıkıntı yaşasa da yeni kalifiye eleman bulamıyoruz. Ne yazık ki gençler bu işe başlamak istemiyor. Bu durumun sürdürülmesi mümkün değil.”

Gıda bölümünde hijyen ve sanitasyonun çok değerli olduğunu vurgulayan Coşkun Dönmez, kaliteli hizmet verebilmek ve hijyen ve sanitasyon kurallarına titizlikle uymak için nitelikli personel istihdam edip gençleri sektöre çekmeleri gerektiğini vurguladı. Gıda teknolojisine de yatırım yapmaları gerektiğinin altını çizen Dönmez, menü fiyatlarının düşük olmasının kendilerini bunu yapmaktan alıkoyduğunu vurguladı.

Coşkun Dönmez, toplumun hak ettiği kaliteli hizmeti alabilmesi için gıda fiyatlarının doğru yere gelmesi gerektiğini vurguladı. Bu nedenle menü fiyatlarını istemese de artırmak zorunda kaldıklarını belirten Önder Coşkun Dönmez, müşterilerinden anlayış beklediklerini söyledi. Dönmez, “Her zaman söylediğimiz gibi müşterilerimizin aldıkları menülerdeki fiyatları kalite standartlarını dikkate alarak karşılaştırmaları ve yediklerine dikkat etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz.” -BURSA

haber-osmancik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu